10 Μαΐ 2015

Χωρίς μεσάζοντες: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! (Δελτίο Τύπου)

Αστυνομικές δυνάμεις (με διμοιρία ΜΑΤ, περιπολικά, κλούβα και μηχανές ΔΙΑΣ) με εισαγγελική εντολή, όπως μας δήλωσαν, κατέστειλαν σήμερα την αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά (Καπναποθήκες).

Το Αγροτικό Παντοπωλείο μετά από 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, με περισσότερες από 200 παραδόσεις ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές για τον καταναλωτή και τον παραγωγό, αντίκρισε σήμερα στην είσοδο των πρώην Καπναποθηκών στη Ν. Κρήνη, την καταστολή. Την καταστολή ενός κινήματος αλληλεγγύης που βοηθάει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο τους καταναλωτές, όσο και δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς.


Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προστατευτεί η λειτουργία αυτών των αγορών που γίνεται από πραγματικούς παραγωγούς με όλα τα νόμιμα έγγραφα παραγωγής, διανομής και διάθεσης.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Γνωρίζετε αν ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπαγγέλτως ή κατ’ έγκληση (δηλ. κατόπιν μηνύσεως); Στη δεύτερη περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο επίσης να πληροφορηθούν οι αναγνώστες ποιος ζήτησε την έκδοση της εισαγγελικής παραγγελίας προς τις αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εισαγγελέας κινήθηκε κατόπιν καταγγελίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς καθώς και τον Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή