27 Μαρ 2014

Βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον στη γειτονιά μου.

Στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο άνθρωπος έχει ανάγκη να αισθάνεται την ηρεμία και την χαρά που η φύση του χαρίζει απλόχερα. Πώς όμως θα μπορούσε αυτό να γίνει πραγματικότητα στη σκληρή καθημερινότητα της τσιμεντούπολης; Πώς θα νιώσει ότι είναι ένα μέρος της ίδιας της φύσης;

Η ιδέα είναι απλή και εύκολα εφαρμόσιμη. Σαν παράταξη  προτείνουμε στους πολίτες να γίνουν μέτοχοι της ίδιας της διαδικασίας της φύσης στη γειτονιά τους! Ομάδες πολιτών θα μπορούσαν να υιοθετούν πάρκα, φροντίζοντας δένδρα και φυτά και τον χώρο έτσι ώστε να απολαμβάνουν όλοι και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μικροκλίματος της περιοχής τους.


Εξίσου σημαντική  πρόταση είναι οι φυτεμένες ταράτσες. Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και ειδικευμένους για το θέμα να παρέχεται η ανάλογη τεχνογνωσία έτσι ώστε οι ταράτσες των πολυκατοικιών να μετουσιώνονται σε… υπέροχους κήπους! Δίνεται έτσι και μια ανθρώπινη, κοινωνική διάσταση αφού οι ένοικοι θα μπορούν να συνευρίσκονται, να οργανώνουν τις γιορτές τους και τα πάρτι τους.

Μια άλλη ομάδα πολιτών επίσης υποστηριζόμενη από καλλιτέχνες της πόλης μπορεί να κάνει εικαστικές παρεμβάσεις σε ελεύθερους χώρους (γλυπτά, ζωγραφική, κατασκευές ), έτσι ώστε να γίνει πιο όμορφη η πόλη μας και οι πολίτες συμμετοχικοί αλλά και Ενεργοί Πολίτες!!






















Μάγδα Μαδεμλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου